Дата / Час


събота 09 септември 2017 - 19:38:04
изглед за печат
Областният управител на Търговище Митко Стайков бе гост на традиционните конни състезания, организирани от община Исперих. Той присъства на кушиите по покана на колегата си от Разград Гюнай Хюсмен, заедно с евродепутатът Петър Курумбашев .

Тримата връчиха купите и паричните награди на най-добрите жокеи и на собствениците на конете, победили в различните гари.

По традиция атрактивното събитие събра хиляди зрители и стана истински празник за населеното място и цялата община Исперих.

Сред официалните гости бяха кметът на Исперих Бейсим Руфат, народният представител от 43-тото Народно събрание Михаил Тодоров, кметове и общински съветници от региона.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 09 септември 2017 - 19:32:52
изглед за печат
На 8. 09. -петък Областният управител на Търговище Митко Стайков участва в обучение на представители на Областните администрации във връзка с изпълнението на дейностите по провеждане на комуникационните инициативи от Националния план за Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2017 г. Лектори на събитието в Боровец бяха министърът на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Лиляна Павлова и началникът на политическия кабинет на министър-председателя Румяна Бъчварова.

Областните управи имат задължения да проведат три публични събития в различни населени места, свързани с десетата годишнина от членството на България в ЕС и обсъждане приоритетите на Българското председателство ва Съвета на ЕС. Събитията ще са от два панела – в първия ще бъдат представени мултимедийни презентации, а вторият ще е част от съпътстваща програма – изложби, конкурси, спортни събития и други.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 07 септември 2017 - 11:55:40
изглед за печат
Зам.областният управител на Търговище Стефан Иванов бе гост на празника на град Опака.

На събитието присъстваха още секретарят на община Търговище Христалина Халачева и народни представители.

Г-н Стефан Иванов връчи поздравителен адрес на кмета на Опака Лютфи Реянов в който пожелава на жителите на града „ все така с чувство на родолюбие да пазите традициите, с много жар да градите съвремието, спокойно и уверено да крачите към бъдещето“.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 05 септември 2017 - 17:15:37
изглед за печат
Областните управители стават органи за управление на защитените зони от мрежата Натура 2000, това е записано в одобрения Териториален подход за управление на мрежата. Във тази връзка днес Областният управител на Област Търговище Митко Стайков участва в работна среща в МОСВ, което изпълнява проект „Управленски подход за мрежата Натура 2000“.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 04 септември 2017 - 21:04:11
изглед за печат
Днес областният управител на Търговище Митко Стайков се срещна и разговаря със управителят на транспортната фирма „Метеор“ АД в гр. Попово.

Фирмата е основният превозвач на пътниците до близките населени места на общината и извън нея.

По време на срещата управителят Ангел Ангелов запозна г-н Стайков с основните проблеми в сектора, а именно-нелоялната конкуренция и липсата на шофьори.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 03 септември 2017 - 11:10:16
изглед за печат
На 2 .09./събота/ областният управител Митко Стайков присъства на тържествата по повод 140-тaтa гoдишнинa oт aвгycтoвcĸитe бoeвe ĸpaй Aязлap /днec c.Cвeтлeн/ пpeз Pycĸo-тypcĸaтa вoйнa, нapeчeни oт вoeннитe иcтopици-бoeвeтe пpи Maлĸaтa Шипĸa .

Заедно с това бяха отбелязани и 115 години читалищна дейност в селото.

Освен Митко Стайков гости на тържествата бяха кметът на Търговище д-р Дарин Димитров и председателят на Общинския съвет в Попово Георги Георгиев.

Бе отслужена заупокойна света литургия и пoднeceни вeнци и цвeтя нa пpизнaтeлнocт пpeд Pycĸия пaмeтниĸ, а след това последва минута мълчание в памет на отдалите живота си в боевете.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 02 септември 2017 - 12:52:44
изглед за печат
Днес търговищкото село Буховци бе домакин на Осмия Tpaĸийcĸи фoлĸлopeн cъбop „Фиceĸът пee”. Негов гост бе областният управител Митко Стайков.

Заедно с г-н Стайков на събора присъстваха кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров и депутатът от ПП ГЕРБ д-р Венка Стоянова.

Организатори на проявата са Народно читалище „Развитие-1906“, село Буховци и местното Тракийско дружество.

15 самодейни състава от Североизточна България взеха участие в тазгодишния тракийски събор от областите Добрич, Русе, Шумен и Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 89 [90] 91 ... 139 140 141

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище