Дата / Час


сряда 13 септември 2017 - 12:26:37
изглед за печат
На 16 септември т.г. е поредната екокампания „Да изчистим България“, за която с подкрепата на Министерство на околната среда и водите, както и на частни дарители са осигурени материални ресурси за обезпечаване на акции за почистване на замърсени места в страната.

В област Търговище по общини също се прави организация с координацията на Областна администрация. Разпределението и доставките на ръкавици и чували се извършва отново с помощта на Асоциация на еколозите от общините в България, както и с любезното безвъзмездно съдействие на куриерските фирми DHL Експрес България и Rapido с доставки до всички 265 общини в страна.

Ваучери за гориво за подпомогне на общините в усилията им за навременно транспортиране на събраните отпадъци са предоставени от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда при МОСВ.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 12 септември 2017 - 14:03:01
изглед за печат
Областният управител на Търговище Митко Стайков ръководи заседанието на Постоянната областна епизоотична комисия днес. На него бяха обсъдени разпоредени от Българската агенция за безопасност на храните проверки на пазарите за животни.

Представители на ОДБХ-Търговище, РЗИ-Търговище, ОДМВР-Търговище, РДПБЗН-Търговище и общината участваха в заседанието.

По точка първа от дневния ред директорът на ОДБХ д-р Анелия Цонева запозна присъстващите със Заповед №РД11-1830/04.09.2017 г. на Изпълнителния директор на БАБХ д-р Дамян Илиев във връзка с изисквания към регламентирани пазари за животни; хуманно отношение към животните на пазарите; организация на проверки на всички регламентирани и нерегламентирани пазари, съвместно с общините и представители на МВР.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 12 септември 2017 - 12:37:07
изглед за печат
Областна администрация – Търговище стартира нова инициатива „В помощ на бизнеса“.

Ежемесечно на сайта на администрацията ще се публикува актуална информация за възможностите за наемане на безработни лица по програми и мерки финансирани от държавата.

Информацията за м. септември можете да намерите ТУК

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Не бе съгласуван и коригирания план за стопанисване, поддържане и експлоатация на активите, изготвен от ВиК-оператора.

понеделник 11 септември 2017 - 17:08:31
изглед за печат
На извънредно Общо събрание Асоциацията по ВиК в област Търговище не се съгласува Бизнес плана за развитие на дейността на „ВиК –Търговище “ ООД за регулаторен период 2017-2021 г.

Това стана, след като Община Търговище гласува с 43, 59% „против„ . Предложението за решение не се прие, впредвид липсата на три-четвърти от гласовете на присъстващите.

„За“ в подкрепа на Бизнес плана гласуваха общините Омуртаг и Антоново.

Не бе приет и коригирания план за стопанисване, поддържане и експлоатация на активите, изготвен от ВиК-оператора.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 09 септември 2017 - 19:38:04
изглед за печат
Областният управител на Търговище Митко Стайков бе гост на традиционните конни състезания, организирани от община Исперих. Той присъства на кушиите по покана на колегата си от Разград Гюнай Хюсмен, заедно с евродепутатът Петър Курумбашев .

Тримата връчиха купите и паричните награди на най-добрите жокеи и на собствениците на конете, победили в различните гари.

По традиция атрактивното събитие събра хиляди зрители и стана истински празник за населеното място и цялата община Исперих.

Сред официалните гости бяха кметът на Исперих Бейсим Руфат, народният представител от 43-тото Народно събрание Михаил Тодоров, кметове и общински съветници от региона.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 09 септември 2017 - 19:32:52
изглед за печат
На 8. 09. -петък Областният управител на Търговище Митко Стайков участва в обучение на представители на Областните администрации във връзка с изпълнението на дейностите по провеждане на комуникационните инициативи от Националния план за Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2017 г. Лектори на събитието в Боровец бяха министърът на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Лиляна Павлова и началникът на политическия кабинет на министър-председателя Румяна Бъчварова.

Областните управи имат задължения да проведат три публични събития в различни населени места, свързани с десетата годишнина от членството на България в ЕС и обсъждане приоритетите на Българското председателство ва Съвета на ЕС. Събитията ще са от два панела – в първия ще бъдат представени мултимедийни презентации, а вторият ще е част от съпътстваща програма – изложби, конкурси, спортни събития и други.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 07 септември 2017 - 11:55:40
изглед за печат
Зам.областният управител на Търговище Стефан Иванов бе гост на празника на град Опака.

На събитието присъстваха още секретарят на община Търговище Христалина Халачева и народни представители.

Г-н Стефан Иванов връчи поздравителен адрес на кмета на Опака Лютфи Реянов в който пожелава на жителите на града „ все така с чувство на родолюбие да пазите традициите, с много жар да градите съвремието, спокойно и уверено да крачите към бъдещето“.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 88 [89] 90 ... 139 140 141

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище