Дата / Час


сряда 16 ноември 2016 - 16:28:09
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев свика днес заседание на Областната епизоотична комисия във връзка с предприемане на спешни мерки срещу болестите Африканска чума по свинете (АЧС) и високопатогенна Инфлуенца по птиците на територията на България.

Д-р Емил Зафиров – началник отдел „Здравеопазване на животните“ в ОДБХ – Търговище, запозна присъстващите с проблема, изразяващ се в констатирани случаи на африканска чума (АЧС) по свинете в съседни държави. Той подчерта, че е въпрос на време заболяването да достигне границата на България, предвид това че последните огнища са констатирани на територията на Молдова. Симптомите на болестта са идентични с тези на класическата чума, като се характеризира с много висока смъртност. Основно се предава от болни на здрави животни или косвено чрез заразени продукти или отпадъци от свинско месо. Няма разработена ваксина или медикаменти за предотвратяване на заразяването с АЧС, но тя не е опасна за човека. Д-р Зафиров отправи молба към ловните сдружения при отстрел на диви прасета да бъдат вземани проби (далак, лимфни възли, бъбреци, език), които да бъдат предавани за изследване.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 05 ноември 2016 - 13:46:51
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев почете паметта на офицерите и войниците, загинали за България. В знак на признателност към всички останали завинаги по бойните полета, той поднесе венец пред Войнишкия паметник в Търговище. Пред монумента, г-н Бонев и десетки жители на града запалиха свещ и сведоха глави пред паметта на героите. Отец Анатоли отслужи панихида за загиналите. Рецитал в памет и възхвала на героите изнесоха ученици от I СОУ „Св.Седмочисленици“ .[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 04 ноември 2016 - 19:26:50
изглед за печат
122 615 са избирателите от област Търговище, които ще могат да гласуват на изборите за президент и вицепрезидент на Република България на 6 ноември . В община Търговище те са 58 308, в община Попово – 26 600 , в община Омуртаг – 25 905, в Община Антоново – 5 713, и в община Опака - 6 089 избиратели. За националния референдум право на глас имат 122 610 избиратели.

Общият брой на секционните избирателни комисии за областта е 260. Броят на секциите в община Търговище е 105. Сформираните комисии в община Попово са 52, в община Омуртаг - 53, в Община Антоново - 39, в община Опака – 11 секции.

Общият брой на членовете на СИК в областта е 2047. Най-много те са в община Търговище – 851. Следват: община Попово-416, Община Омуртаг-410, община Антоново – 279. В община Опака, в секционните избирателни комисии ще бъдат ангажирани 91 представители на партии и коалиции.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 04 ноември 2016 - 11:27:56
изглед за печат
В 15 секции на област Търговище ще има възможност за машинно гласуване. В община Омуртаг то ще бъде въведено в две секции, които се намират в Гимназия „Симеон Велчев“. В община Попово, машинно гласуване ще може да се прави в две от секциите в Гимназия „Христо Ботев“.

В община Търговище, машинно ще се гласува в секциите, разположени в IV ОУ „Иван Вазов“, I СОУ „Св. Седмочисленици“ и III ОУ „П.Р.Славейков“.

За цялата страна общият брой на секциите, определени за машинно гласуване е 500, разпределени в населени места в различен брой жители – от 10 000 до над 100 хил. жители.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 02 ноември 2016 - 13:18:50
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев присъства на тържественото честване на Деня на народните будители в Двора на кирилицата в Плиска. В празника, участваха учители, народни представители, кметове на общини от област Шумен, представители на научната общност и общественици.

Пред паметника на светите братя Кирил и Методий бяха поднесени венци и цветя, празничен водосвет отслужиха отец Андрей и отец Васил.

В урока по родолюбие „От Първопрестолна Плиска до младите будители“ се включиха историци и педагози, обединени от вярата за запазване и предаване на поколенията на онези непреходни ценности, завещани ни от векове.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 31 октомври 2016 - 15:39:30
изглед за печат
В Областна администрация Търговище пристигнаха бюлетините за произвеждане на изборите за президент и вицепрезидент и за националния референдум. Те ще се съхраняват в администрацията под постоянна 24-часова охрана.

Броят на бюлетините за президентските избори е 134 900, а за националния референдум – 129 000. В законоустановения срок бюлетините, всички книжа и материали ще бъдат раздадени на общинските администрации.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 29 октомври 2016 - 15:03:44
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев присъства на празника по повод 90-годишнината от създаването на НЧ „Развитие" в село Стража. Той поднесе кошница с цветя и поздравителен адрес, с който поздрави работещите в читалището. „Днешният празник е признание за всички Вас – читалищни деятели, самодейци и даровити хора, които продължавате просветното и културно дело, създадено от Вашите предци. Продължавайте да пазите фолклорното наследство и местните обичаи и да ги предавате на идните поколения!Желая Ви здраве, вдъхновение и много успехи”, се каза в поздравителния адрес на областния управител.

На тържеството беше представена презентация на свършеното от читалището през последните 5 години, бяха наградени и най-активните участници в дейностите. Самодейците от читалище „Развитие" поздравиха всички гости и жители на селото с богата празнична програма, в която взеха участие и самодейците от НЧ „Развитие“ – Велики Преслав.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 88 [89] 90 ... 116 117 118

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище