Дата / Час


петък 09 юни 2017 - 16:09:47
изглед за печат
По-добра комуникация между животновъдите и държавата поискаха представителите на сектора по време на заседанието на Консултативния съвет по животновъдство в присъствието на областния управител Митко Стайков.

Нерегламентираното отдаване на мери и пасища „зависещо от партийната принадлежност“ и нелоялната конкуренция между регистрираните и нерегистрирани млекопроизводители, се откроиха като наболели въпроси сред дребните животновъди.

Поставяните проблеми, ще бъдат отнасяни на по-високо ниво, обеща г-н Стайков. По думите му „ животните нямат партийна книжка и трябва да осигурим еднакви условия за тяхното отглеждане “.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 08 юни 2017 - 19:23:44
изглед за печат
Областният управител на Търговище Митко Стайков участва в работна среща на тема „Завеждането на ВиК системи и съоръжения“ в Областна администрация-Разград във връзка с дейността на „ВиК Асоциация „Водоснабдяване-Дунав“.

В срещата участваха Областните управители на Разград Гюнай Хюсмен и на Русе Галин Григоров и неговият заместник Валентин Колев, г-н Хюсмен също бе заедно със своите заместници Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, в дискусията се включи и главният секретар на Асоциацията Надя Йорданова.

Конкретният повод за срещата бяха указания от Министерството на регионалното развитие и благоустройство, според които до 30 юни трябва да бъдат назначени комисии, които да извършат фактическо установяване на ВиК активите публична държавна собственост.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 07 юни 2017 - 15:43:19
изглед за печат
Тържествено бе отбелязан празникът на Община Омуртаг-7 юни.

Той е определен с решение на Общинския съвет от 2006 година. Това е датата, на която в Космоса полита вторият български космонавт - ген. Александър Александров, роден в град Омуртаг.

Днес се навършват 29 години от събитието.

По време на тържеството г-н Стефан Иванов прочете поздравителен адрес от името на Областният управител Митко Стайков, в който се пожелава омуртагчани да бъдат „горди със своя град-град с история, богата култура и традиции и да бъдат устремени към неговото бъдещо развитие“.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 05 юни 2017 - 20:41:43
изглед за печат
Областният управител на Област Търговище Митко Стайков ще съдейства за разрешаване на проблемите на МБАЛ-Омуртаг. Това стана ясно по време на работната среща, която той проведе с депутатът от ДПС Имрен Мехмедова, кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов, управителят на болницата Зюлбие Мехмедова и цялата Здравна комисия към Общинския съвет в Омуртаг.

Срещата бе свикана от Стайков, заради създалата се конфронтация в омуртагската болница и изпратената до него подписка от лекарите с искане за смяна на управителят й.

Още на следващата сесия на Общинския съвет в Омуртаг ще бъде внесено предложение за назначаване на конкурс за управител на здравното заведение, стана ясно още на срещата.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 03 юни 2017 - 22:51:06
изглед за печат
Областният управител на Търговище Митко Стайков бе гост при откриването на традиционния панаир в Антоново.

На празника присъства народният представител Танер Али, както и други официални лица.

Панаирът в Антоново се провежда всяка година 50 дни след Великден .

Организират се традиционна среща за Купата на кмета на градския стадион, сцена на самодееца в градския парк, концерт и рали.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 03 юни 2017 - 22:45:07
изглед за печат
Областният управител на Търговище Митко Стайков осигури пари за кръщавки за деца от социално слаби семейства от Антоново.

Днес той ги връчи на църковното настоятелство на храм „Св.Троица“ в града.

Идеята е такива дарения да бъдат направени и в други общини на Област Търговище.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 [2] 3 ... 50 51 52

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище