Дата / Час


сряда 04 юли 2018 - 14:46:30
изглед за печат
Днес, 04.07.2018 г., пред сградата на Областната дирекция на МВР Търговище се проведе тържествената програма по отбелязване на професионалния празник на служителите на МВР – 5 юли, и 139 години от създаването на Министерството на вътрешните работи. Гости на събитието бяха областният управител г-н Митко Стайков, кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, секретарят на Общината Христалина Халачева, представители на други институции и граждани.
Проявите за празника започнаха с тържествена церемония по издигане на българското и европейското знаме. Ставрофорен иконом Славчо Проданов отслужи водосвет за здраве и успехи.
„Вие сте стожерите, на които всички ние разчитаме. Вие сте хората, които в това нелеко време гарантирате живота и сигурността на гражданите”, заяви Стайков и благодари на служителите за тяхната самоотверженост и професионализъм, като подчерта, че ОД на МВР – Търговище е на едно от челните места в страната по разкриваемост.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 03 юли 2018 - 17:19:16
изглед за печат
Днес, 03.07.2018 г., малчуганите от Образователен център „Усмивки” бяха на гости на областния управител на Търговище г-н Митко Стайков. Целта бе да се запознаят с дейността на Областната администрация и функциите и правомощията на областния управител.
Децата с интерес разгледаха кабинета на губернатора и се възползваха от възможността да седнат на стола му, макар и за няколко секунди. Малчуганите, които са на възраст между 7 и 9 години, засипаха областния управител с въпроси относно работата, която извършва всекидневно, от кого е назначен, какви са неговите правомощия и др. След това те посетиха пресцентъра на администрацията, където най-любопитните имаха шанса да седнат зад микрофоните.
Директорът на образователния център Светла Храброва благодари на областния управител за топлото посрещане. От своя страна той пожела на децата весела лятна ваканция и много успехи в училище през предстоящата учебна година.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 02 юли 2018 - 16:59:04
изглед за печат
Националният осигурителен институт (НОИ) информира, че изплащането на пенсиите за месец юли ще започне от 9 юли (понеделник) и ще приключи на 20 юли (петък) 2018 г. Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще бъде извършено съобразно изготвен график, който ще бъде предварително обявен във всяка пощенска станция. Сметките на пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще бъдат заверени на 9 юли 2018 г.
Считано от 1 юли 2018 г. са преизчислени размерите на пенсиите, свързани с трудова дейност, отпуснати до 31.12.2017 г. включително. Преизчислението е извършено с новата по-висока тежест от 1,169 за всяка година зачетен осигурителен стаж на лицата. Осигурено е увеличение с 3,8 на сто на получавания към 30.06.2018 г. размер на пенсиите от трудова дейност.
От 1 юли 2018 г. се прилага и нов минимален размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст - 207,60 лв. Процент от тази сума и съответно нови минимални размери имат и всички пенсии, свързани с трудова дейност. Такива са:
1. пенсиите за осигурителен стаж и възраст, отпуснати при непълен осигурителен стаж, за които минимумът се определя на 176,46 лв. (85% от 207,60 лв.);


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 02 юли 2018 - 16:43:04
изглед за печат
Днес, 02.07.2018 г. в пресцентъра на Областна администрация Търговище се проведе обществено обсъждане на проекта на Концепция на Закона за социалните услуги. Областният управител г-н Митко Стайков откри срещата, в която участваха заместник-областният управител Панайот Димитров, представители на общините, началникът на РУО Търговище, директорът на ДБТ Търговище, представители на социалните дирекции, неправителствени организации и други.
Г-н Митко Стайков посочи, че целта на общественото обсъждане е осигуряване на публичност и прозрачност на всеки етап от разработването на новото законодателство в областта на социалните услуги, както и включването с мнения и предложения на възможно най-широк кръг лица и заинтересовани страни. Всички получени предложения и мнения ще бъдат обсъдени в работна група към МТСП с цел финализиране на концепцията.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 29 юни 2018 - 16:14:31
изглед за печат
Днес, 29.06.2018г., Областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков участва в извънредно заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 и на Оперативна програма „Инициатива за малки и средни предприятия” 2014-2020.
Комитетът за наблюдение е колективен орган, основан на принципа на партньорството, чиято основна задача е да следи за ефективността и качеството на изпълнение на съответните оперативни програми. Г-н Митко Стайков е член на Комитета от квотата на Регионалния съвет за развитие на Североизточния район.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 28 юни 2018 - 17:42:47
изглед за печат
Днес, 28.06.2018, г-н Панайот Димитров – заместник областен управител на област Търговище посети почивната база на община Търговище в гр. Балчик.
В момента там на заслужена почивка са изявени ученици от с. Кралево, като престоят им се финансира от община Търговище. Те са част от 240 даровити ученици, получили награди от различни форуми и участващи в танцови и музикални състави и формации.
Децата и техните ръководители споделиха, че са изключително доволни от почивката си и благодарят на местната управа в Търговище за предоставената възможност.
От миналата година почивната база се ремонтира и осъвременява поетапно, като този процес ще продължи и занапред.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 28 юни 2018 - 17:36:00
изглед за печат
Днес, 28.06.2018, г-н Панайот Димитров – заместник областен управител на област Търговище участва в съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) и на Регионалния координационен комитет към РСР в Североизточен район (СИР), което се проведе в гр. Балчик.
В заседанието участваха представители на министерства, областните управители Варна, Добрич и Шумен, представители на общини от Североизточния район, както и на организациите на работодателите, работниците и служителите и на Управляващите органи на Оперативните програми. Заседанието се ръководи от Областния управител на област Добрич.
Основни акценти от заседанието бяха приемането на Годишния доклад за 2017 г., относно наблюдението и изпълнението на Регионалния план за развитие на Североизточен район 2014-2020г., както и направено допълнение на Областната стратегия за развитие на област Варна в частта свързана с устойчивата мобилност. Представителите на управляващите органи на оперативните програми представиха актуална информация за изпълнението на програмите на територията на СИР и възможности за кандидатстване по предстоящи за отваряне процедури.
Материалите от заседанието ще бъдат качени на сайта на Областна администрация – Търговище, секция „Съобщения“.
Официалното прессъобщение от заседанието може да прочетете тук.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 87 88 89

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище