Дата / Час


понеделник 18 септември 2017 - 17:20:16
изглед за печат
Жителите на област Търговище отново се включиха активно в кампанията „Да изчистим България заедно“, която тази година за първи път се проведе в началото на есента. Над 6 300 доброволци от цялата област, в това число 111 фирми и ведомства, 34 училища и 6 НПО се включиха в деня на голямото почистване - 16 септември, като събраните количества отпадъци са около 118 тона. Почистени бяха 19 нерегламентирани сметища, а също така паркове, детски площадки, околоблокови пространства и горски територии. Почистването продължава и през следващите дни, като всеки може да организира индивидуална акция на избрано от него място и се отбележи на картата на кампанията на сайта: daizchistim.bg[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 17 септември 2017 - 13:19:45
изглед за печат
Председателят на ПГ на ПП ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов беше гост на Националния фолклорен събор „И си носим песента” в с. Горно Новково, община Омуртаг.

По покана на Областният управител на Търговище на събора присъстваха още министърът на енергетиката Теменужка Петкова, евродепутатът Асим Адемов, Областните управители на Разград и Силистра - Гюнай Хюсмен и Ивелин Статев и други гости.

"И си носим песента" се провежда за 21 пореден път, като и този път събра хиляди хора, предимно българо-мохамедани от всички краища на страната.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 16 септември 2017 - 17:20:02
изглед за печат
Днес село Горно Новково е домакин на Националния събор за автентичен фолклор "И си носим песента" . Той бе открит от Областният управител на Търговище Митко Стайков. По традиция форумът събира бългтаро-мохамедани от Северна България и други краища на страната, преселници от Родопите.

Съборът се организира ежегодно от община Омуртаг и читалище "Нова светлина-1956", с. Г.Новково.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 16 септември 2017 - 12:14:55
изглед за печат
Областният управител Митко Стайков и служителите в Областна администрация-Търговище се включиха активно в акцията по почистване .

За целта екипът избра най-любимото място за почивка на търговищенци -паркът "Борово око".
С общи усилия бяха събрани над 10 чувала с боклук, а участниците в почистването останаха доволни от свършената работа.

Както всяка година Областната администрация е партньор на БТВ в инициативата по почистване в страната, а към нея се присъединиха всички пет Общини в област Търговище.

Тази година кампанията за почистване на България има спортна концепция, като чистенето е във вид на отборна игра и състезание между отделните български региони.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 15 септември 2017 - 14:35:20
изглед за печат
Областният управител на Търговище Митко Стайков откри новата учебна година в ІІСУ "Проф.Никола Маринов" в областния град.

Г-н Стайков поздрави първокласниците като им пожела да тръгнат смело по пътя на знанието.

На по-големите ученици областният управител припомни, че " бъдещето е на знаещите и на можещите", а на учителите-спорна учебна година.

По-късно г-н Стайков поздрави учениците и учителите в ОУ "Васил Левски" и малчуганите в ДГ "Зарайск" в село Славяново, община Попово.

Той изпълни поетия ангажимент към тях и им подари касетофон, който да ползват през новата учебна година.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 13 септември 2017 - 12:26:37
изглед за печат
На 16 септември т.г. е поредната екокампания „Да изчистим България“, за която с подкрепата на Министерство на околната среда и водите, както и на частни дарители са осигурени материални ресурси за обезпечаване на акции за почистване на замърсени места в страната.

В област Търговище по общини също се прави организация с координацията на Областна администрация. Разпределението и доставките на ръкавици и чували се извършва отново с помощта на Асоциация на еколозите от общините в България, както и с любезното безвъзмездно съдействие на куриерските фирми DHL Експрес България и Rapido с доставки до всички 265 общини в страна.

Ваучери за гориво за подпомогне на общините в усилията им за навременно транспортиране на събраните отпадъци са предоставени от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда при МОСВ.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 12 септември 2017 - 14:03:01
изглед за печат
Областният управител на Търговище Митко Стайков ръководи заседанието на Постоянната областна епизоотична комисия днес. На него бяха обсъдени разпоредени от Българската агенция за безопасност на храните проверки на пазарите за животни.

Представители на ОДБХ-Търговище, РЗИ-Търговище, ОДМВР-Търговище, РДПБЗН-Търговище и общината участваха в заседанието.

По точка първа от дневния ред директорът на ОДБХ д-р Анелия Цонева запозна присъстващите със Заповед №РД11-1830/04.09.2017 г. на Изпълнителния директор на БАБХ д-р Дамян Илиев във връзка с изисквания към регламентирани пазари за животни; хуманно отношение към животните на пазарите; организация на проверки на всички регламентирани и нерегламентирани пазари, съвместно с общините и представители на МВР.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 85 [86] 87 ... 137 138 139

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище