Дата / Час


четвъртък 09 февруари 2017 - 16:00:10
изглед за печат
Новият областен управител на Търговище Валери Симеонов официално встъпи в длъжност днес. На церемония в сградата на Областна администрация, досегашният губернатор Светлин Бонев връчи на Валери Симеонов печата на администрация като му пожела здраве и успехи.

„Ръководихме администрацията успешно. Силно се надявам това, което сме започнали да бъде надградено“, каза Светлин Бонев. Той заяви, че Областна администрация Търговище е на едно от водещите места в страната и нейната работа винаги е оценявана високо. „За две години като областен управител направихме инвестиции в сградния фонд, който стопанисваме и имотите държавна собственост. Оптимизирахме всички договори, защото нашата идея винаги е била, че държавните средства трябва да се изразходват изключително внимателно и прозрачно“, подчерта Бонев.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 08 февруари 2017 - 10:58:14
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев награди механик-водачът на МТЛБ към РДПБЗН-Търговище Мирослав Бонев за участието му в дейностите за преодоляване на тежката зимна обстановка в община Омуртаг. По време на бедственото положение в общината, Мирослав Бонев е бил единствения водач на МТЛБ, работил денонощно за справяне с кризисната ситуация след обилните снеговалежи в началото на месец януари.

Областният управител благодари на Мирослав Бонев за проявения професионализъм и му пожела крепко здраве и бъдещи успехи.
Областна администрация Търговище

сряда 08 февруари 2017 - 09:33:15
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев присъства на годишния отчет - анализ за дейността на служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. По време на отчета стана ясно, че през 2016 година службите са реагирали общо на 699 повиквания и са взели участие в ликвидирането на 662 произшествия. Общо пожарите са 471 в обекти на обществения и частния сектор, от които 122 бр. са с материални загуби. В сравнение с 2015 г., броят на пожари с щети е намалял с 2 бр. Най-много пожари с нанесени материални загуби са ликвидирани от РСПБЗН - Търговище, където се отчита и най-висока интензивност на повикванията в региона, РСПБЗН - Попово се нарежда на второ място по интензивност, а с най-малка интензивност е РСПБЗН-Антоново.

За периода, служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в областта са участвали в 46 аварийно-спасителни дейности и 145 технически помощни операции. Статистиката показва, че броят на аварийно-спасителните дейности е приблизително същият за тази година (съответно за 2015 са били 48, а технически помощни операции и 120). За 2016 г. при пожари няма загинали, като за 2015 г. са загинали двама души. Пострадали са двама граждани, за същия период на 2015 г. пострадалите са също двама.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 30 януари 2017 - 16:19:21
изглед за печат
В Областна администрация Търговище беше представен проект „Младежки информационно-консултантски център“, разработен от Сдружение „Бизнес център- Бизнес инкубатор-Търговище”. Проектът е одобрен за финансиране от Министерството на младежта и спорта, като общата му стойност е 38 537 лв. Собственият финансов принос на СНЦ „Бизнес център-Бизнес инкубатор- Търговище” е в размер на 3 994 лв. Партньор в реализирането на проекта е Областна администрация Търговище.

Целевата група са млади хора на възраст от 15 до 29 г., като идеята е в проектните дейности да се включат минимум 300 младежи от Търговище, Антоново, Омуртаг, Попово и Опака. Основната цел е да бъдат създадени предпоставки за подобряване качеството на живот и реализация на младите хора, повишаване на мотивация им по отношение на тяхното личностно развитие и др.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 30 януари 2017 - 13:33:52
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев проведе консултации за състава на РИК-Търговище в 28 МИР за произвеждане на изборите за народни представители на 26 март 2017 г.

Съгласно решение на Централната избирателна комисия, съставът на РИК – Търговище наброява 13 членове. Разпределението им по квоти е съответно – по четирима представители на ПП ГЕРБ, по двама от Коалиция „БСП лява България” и ПП ДПС, и по един представител от Реформаторски блок, Патриотичен фронт, България без цензура, ПП Атака и АБВ.

По време на консултациите, политическите партии постигнаха съгласие председателят на РИК-Търговище да бъде от ПП ГЕРБ, а секретарят от ПП ДПС. Комисията ще има двама зам.-председатели - от коалиция „БСП лява България” и Коалиция „ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ-НФСБ И ВМРО“.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 29 януари 2017 - 18:19:56
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев присъства на проявите, посветени на 139-ата годишнина от Освобождението на Търговище. Тържествения ден започна с възстановка на историческите събития от паметния ден през далечната 1878 г.

По-късно, пред паметника на генерал Ернрот и на Морената в кв. Варош бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност към саможертвата и героизма на падналите за свободата. В храм „Св. Успение на Пресвета Богородица“ беше отслужена панахида за загиналите,а точно в 12.00 часа камбаните на църковния храм огласиха с тържествения си звън целия град.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 26 януари 2017 - 19:49:00
изглед за печат
На 29.01.2017 г. (неделя) от 13,00 часа в пресцентъра на Областна администрация – Област Търговище ще се проведат консултациите за назначаване на Районна избирателна комисия за изборен район двадесет и осми Търговищки.
На основание чл. 60 от Изборния кодекс
При областния управител се провеждат консултации, които са публични. Денят, часът и мястото на провеждането им се съобщават публично и се публикуват на интернет страницата на областната администрация не по-късно от три дни преди провеждането им.
(2) В консултациите участват парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени. В консултациите може да участват и други партии и коалиции.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 85 [86] 87 ... 116 117 118

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище