Дата / Час


вторник 28 февруари 2017 - 17:31:56
изглед за печат
Асоциацията по водоснабдяване и канализация към областна администрация – Търговище ще разполага с бюджет от 41 657,15 лв. Сумата е за настоящата 2017 година и бе гласувана днес, 28 февруари, на годишното общо събрание на организацията.

Заседанието премина под ръководството на областния управител на област Търговище Валери Симеонов, който е и председател на асоциацията.

В Асоциацията по ВиК Търговище членуват три от общините в областта – Търговище, Омуртаг и Антоново, държавата е с дял 35%. Бюджетът на асоциацията се формира от вноски на нейните членове, според процентното съотношение.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 24 февруари 2017 - 10:30:54
изглед за печат
Недко Иванов поема поста заместник областен управител на Област Търговище. Той е назначен от днес, 24.02.2017 г, със заповед на служебния министър-председател Огнян Герджиков.

Недко Иванов е роден през 1969 година в град Търговище. Завършил е Висшето военноморско училище във Варна, специалност Корабоводене за граждански флот. Бил е трети помощник-капитан в Параходство „Български морски флот”.

През последните осем години е работил като Ръководител оперативно звено на „АРЕСГАЗ” АД в офиса в Търговище.

Владее руски и английски езици.

Предстои областният управител Валери Симеонов да уточни ресорите, за които ще отговаря Иванов.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 20 февруари 2017 - 19:50:19
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Валери Симеонов се срещна с директора на Областната дирекция на МВР Николай Ненков и с председателя на Районната избирателна комисия (РИК) Гергана Цонева. На срещата присъства и секретарят на администрацията Тодорка Танева. Тема на разговорите беше междуведомствената координация за обезпечаване на сигурността по време на подготовката и провеждането на изборите за народни представители на 26 март 2017 г.

Акцент бе поставен върху защитата на избирателните права на гражданите, гарантиране на върховенството на закона и съвместните действия на институциите за недопускане на манипулиране на вота.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Общообразователните училища в областта са реализирали своя прием на 100 процента. В пет паралелки е прекратен приема след 8 клас

понеделник 20 февруари 2017 - 19:46:03
изглед за печат
Комисията по заетост към Областния съвет за развитие обсъди и одобри план-приема в държавните и общински професионални училища на територията на област Търговище през учебната 2017/2018 г. Заседанието се проведе днес, 20.02.2017 г. и бе водено от областния управител Валери Симеонов.

По време на заседанието стана ясно, че на територията на Търговищка област няма закрити училища. Пет са закритите паралелки, които не са успели да изпълнят заявения план прием, три от тях са в Търговище и по една в Попово и Омуртаг.

Сред положителните тенденции, които се наблюдават през последните години, е
повишеният брой осмокласници, които продължават обучението си на територията на област Търговище, за сметка на тези, които избират да учат в друга област.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Пред паметта на Дякон Левски днес отдадоха почит oбластният управител на Търговище Валери Симеонов и секретарят на администрацията Тодорка Танева

неделя 19 февруари 2017 - 14:33:26
изглед за печат
За пореден път, в деня на тъжната годишнина, жителите на Търговище сведоха глави пред подвига и делото на Апостола на свободата Васил Левски.

В негова памет, в храм „Св. Иван Рилски“, бе отслужена панихида, на която присъстваха областният управител на Търговище Валери Симеонов и секретарят на администрацията Тодорка Танева.

Официалната церемония се проведе пред барелефа на Апостола, където те поднесоха венец и изразиха своята почит и признателност с едноминутно мълчание.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 17 февруари 2017 - 09:18:55
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Валери Симеонов ще участва в работна среща във връзка с предстоящите избори за народни представители на 26 март 2017 г.

Срещата ще се проведе днес, 17 февруари, от 14 часа в Гранитната зала на Министерския съвет. На нея ще присъстват заместник министър-председателят по вътрешния ред и сигурност и министър на отбраната Стефан Янев и всички 28 областни управители. За участие са поканени и представители на Централната избирателна комисия.

По време на срещата ще се обсъждат въпроси, свързани с подготовката и повеждането на изборите, разпределението на ангажиментите по осигуряването на изборните книжа и материали, финансирането на разходите и взаимодействието между администрациите и комисиите.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 16 февруари 2017 - 16:13:22
изглед за печат
Областната администрация - Търговище ще е домакин на семинар на тема „Координационен механизъм за помощ и подкрепа на пострадали от домашно насилие" - път към дългосрочното прекратяване на домашното насилие. Организатори на събитието са „Асоциация НАЯ” – Търговище и Фондация „Асоциация Анимус”.

Семинарът ще се проведе в пресцентъра на Областната администрация на 17 февруари 2017 година от 9,00 часа.

За участие в него са поканени професионалисти от петте общини в региона, които работят по случаи на домашно насилие - служители на полицията, социалните служби, съдилищата и прокуратурите, лекари, учители, доставчици на социални услуги и др. Събитието ще открие заместник-областният управител Стефан Иванов.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 84 [85] 86 ... 116 117 118

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище