Дата / Час


четвъртък 23 март 2017 - 13:59:38
изглед за печат
Обсъждане на проекта на Областна стратегия за подкрепа на личностно развитие на децата и учениците в област Търговище се проведе днес под ръководството на заместник областния управител Недко Иванов. Участваха представители на общините в областта, на РУО, РЗИ, на Центъра за подкрепа на личностното развитие към ОДК, Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование и др.

Това е първата среща на експертите, които трябва да разработят и реализират областната стратегия. Тя се подготвя в изпълнение на един от новите образователни стандарти - този за подкрепящото образование. Ще бъде изготвена на база анализи, предоставени от общините в област Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 23 март 2017 - 13:25:32
изглед за печат
Областна администрация Търговище разпредели и предаде по график на общинските администрации всички книжа и материали, необходими за провеждането на изборите за народно събрание на 26 март.

При строги мерки за сигурност, днес бяха раздадени на общините бюлетини и изборни книжа - протоколи, пликове, печати и др.

Областният управител Валери Симеонов следи стриктно за своевременното изпълнение на ангажиментите на институцията в изборния процес, съгласно хронограмата, приета с решение на ЦИК, както и оперативните срокове в указанията на Министерски съвет.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Размерът на определените финансови средства е 189 047 лв.

вторник 21 март 2017 - 13:04:50
изглед за печат
Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на област Търговище одобри Регионална програма за заетост и обучение, по която ще бъдат разкрити 57 временни работни места в публичния сектор.

Решението бе гласувано днес по време на редовно заседание на комисията с председател заместник областният управител Недко Иванов.

За срок от шест месеца, в област Търговище ще бъдат назначени на работа общо 57 безработни, които ще се грижат за поддържането и опазването на държавни и общински сгради, социални, културни и туристически обекти, пътища, улици и паркове.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 21 март 2017 - 09:08:57
изглед за печат
Общо 259 избирателни секции ще бъдат разкрити на територията на 28-ми многомандатен избирателен район – Търговище за предстоящите парламентарни избори на 26 март.

Броят им може да се увеличи с три, ако бъдат разкрити секции в болниците в Омуртаг и Търговище, както и в ареста в областния град, съобщи Гергана Цонева, председател на Районната избирателна комисия в Търговище.

Две са подвижните избирателни секции в областта - в гр. Търговище и в с. Рътлина, общ. Омуртаг. Те отговарят на условието да има десет заявления от избиратели с постоянен адрес, уточни Цонева.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 20 март 2017 - 16:51:30
изглед за печат
При засилена охрана транспортираха бюлетините за изборите на 26 март от печатница „Демакс” АД до областната администрация в Търговище.

За областта бяха доставени общо 134 600 бюлетини.

Заедно с тях, днес пристигнаха и изборните книжа за работа на РИК и СИК, които, заедно с избирателните списъци, ще бъдат предоставени на общините на 23 март.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 15 март 2017 - 20:10:40
изглед за печат
Шестото поредно издание на изложбата „АртРозалиада – живописен пир на любовта и виното”, гостува в търговищката Художествена галерия „Никола Маринов“. Творбите, включени в пътуващата експозиция, са дело на студенти и преподаватели от Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет„Св.Св. Кирил и Методий“. Сред експонатите са и проекти на художници от Македония и Сърбия.

Тематичната изложба бе открита тази вечер в една от залите на галерията. На събитието присъства областният управител на Област Търговище Валери Симеонов.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 13 март 2017 - 19:08:31
изглед за печат
Областният управител на Област Търговище Валери Симеонов бе гост на откриването на VII-то издание на кампанията "Чудесата на България", организирана от вестник "Стандарт" под патронажа на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова.

По този повод, днес във Велики Преслав се събраха представители на изпълнителната и местната власти, туристическия бранш, учени, историци и археолози и обсъдиха новите възможности за развитие на културно-историческия туризъм в региона.

Помощ за уреждане на собствеността на древния град Мисионис поиска от Министерство на културата кметът на Търговище д-р Дарин Димитров. Археологическият обект спечели миналогодишната награда на „Чудесата на България“ в раздел „Открития“. Територията се води горски фонд, което възпрепятства кандидатстването по европейски проекти.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 82 [83] 84 ... 116 117 118

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище