Дата / Час


петък 03 ноември 2017 - 13:45:45
изглед за печат
На заседанието присъстваха кметове на общини, членове на Областния съвет по сигурност, членове на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия и ръководители на териториални структури, имащи отношение и задължения за осигуряване на нормалното функциониране на област Търговище при усложнена зимна обстановка.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 02 ноември 2017 - 11:50:25
изглед за печат
Навръх Деня на будителите 1 ноември бе разпалена още една духовна и патриотична искра в Двора на кирилицата в Плиска.

На тържествата, като официален гост бе поканен да вземе участие и Областният управител г-н Митко Стайков. Поводът бе откриването на уникална Алея на поетите и писателите от държавите, където кирилицата е основата на говора и писането.

Началото бе дадено с бюст паметник на поета- революционер Пейо Яворов.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 01 ноември 2017 - 11:45:04
изглед за печат
На 31.01.2017г Областният управител Митко Стайков проведе среща с евродепутата Асим Адемов, който е и сред новите представители на България в Европарламента. Основен акцент в разговора бяха образование, култура и европредседателство .Областният управител запозна Асим Адемов с входа на програмата за предоставяне на равни възможности и за приобщаване на деца, и ученици от уязвими групи в Област Търговище.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 31 октомври 2017 - 18:15:04
изглед за печат
Днес, 31.10.2017г. се проведоха последните три срещи от инициативата „10 години в ЕС и нашите бъдещи приоритети“, осъществявана от Областна администрация - Търговище.

В селата Лиляк, Здравец и Дългач областният управител г-н Митко Стайков запозна населението с приоритетите на предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС, както и с основните постижения на постигнатото през 10-те години членство на страната ни в Европейския съюз. В допълнение експерт на ДФ „Земеделие“ – Търговище представи полезна информация за земеделците и животновъдите в района.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 31 октомври 2017 - 13:34:21
изглед за печат
На 30.10.17г. областният управител Митко Стайков бе гост на тържествен прием в Генералното консулство на Турция в Бургас по случай 94 годишнината от създаването на Република Турция.

Домакини на тържественото събитие бяха посланикът на Турция в България Н.Пр. Хасан Улусой и почетният консул на Турция в Бургас. Н.Пр. Ниязи Акйол.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 30 октомври 2017 - 15:09:41
изглед за печат
Утре, 31.10.2017г., в селата Лиляк, Здравец и Дългач от община Търговище областният управител г-н Митко Стайков ще открие последните Комуникационни инициативи на тема „10 години в ЕС и нашите бъдещи приоритети“. От началото на м. октомври подобни инициативи вече се проведоха в 10 населени места в област Търговище. Събитията са част от Работната програма за 2017г. на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз, като целта е до жителите на малките населени места да достигне информация за постигнатото през годините ни на членство в Съюза, както и да се представят приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018г.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 30 октомври 2017 - 13:04:29
изглед за печат
На 28 октомври, областният управител Митко Стайков бе гост на шестото издание на традиционния празник на еленския бут. Той беше открит от кмета на общината инж. Дилян Млъзев. Сред специалните гости на празника бе и шеф Андре Токев, който бе арбитър в състезанието за най-тънко нарязан и красиво аранжиран еленски бут, в което областният управител взе участие. Въпреки конкуренцията, г-н Стайков заслужено зае първото място в състезанието.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 80 [81] 82 ... 139 140 141

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище