Дата / Час


четвъртък 09 ноември 2017 - 11:12:07
изглед за печат
В изпълнение на чл.31, ал.1, т.3 и т.5 от Правилника за прилагане на Закона за регионалното развитие се извършва актуализация на Областната стратегия за развитие на област Търговище 2014-2020г.

С цел осигуряване на информация и публичност, проектът на Актуализирания документ за изпълнение на ОСР на област Търговище 2014-2020г. е публикуван за обсъждане ТУК.

Коментари и бележки по изготвения документ могат да бъдат изпращани на електронен адрес: z.milusheva@tg.government.bg в срок до 16.11.2017г.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 08 ноември 2017 - 15:55:08
изглед за печат
На 8 ноември в Областна администрация в гр. Велико Търново се проведе регионална кръгла маса на тема: „Добри практики и успешни истории в местната система за почтеност“, на която бе поканен да вземе участие и г-н Митко Стайков Областен управител.

Инициативата се проведе от Асоциация „Прозрачност без граници“ съвместно с Областна администрация Велико Търново. Кръглата маса откри проф. д-р Любомира Попова- Областен управител на област Велико Търново и Председател на областния обществен съвет за противодействие на корупцията –Велико Търново. На вниманието на участниците в кръглата маса, г-н Калин Славов- Председател на Асоциация „Прозрачност без граници“, представи инициативата „Индекс на Местната система за почтеност“.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 08 ноември 2017 - 13:06:43
изглед за печат
Oт днec диpeĸциитe „Бюpo пo тpyдa“ ĸъм Aгeнциятa пo зaeтocттa пpиeмaт зaявлeния oт бeзpaбoтни лицa зa пoлyчaвaнe нa cpeдcтвa зa пoĸpивaнe нa paзxoди зa нaeм, тaĸca зa яcлa или дeтcĸa гpaдинa и интepнeт ycлyги. Taзи възмoжнocт вeчe имaт бeзpaбoтни, ĸoитo ca нacoчeни ĸъм paбoтнo мяcтo и cмeнят aдpeca cи, зa дa paбoтят нa пoвeчe oт 50 ĸм дaлeч oт дoмa cи. Cpeдcтвaтa пo мяpĸaтa ce oтпycĸaт зa нe пoвeчe oт 12 мeceцa, ĸaтo paзмepът им зa тaзи гoдинa e дo 200 лeвa мeceчнo.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 07 ноември 2017 - 08:02:11
изглед за печат
На 6 и 7 ноември в гр.Луковит се проведе работна среща на Асоциациите по ВиК от цялата страна, на която бе поканен да вземе участие и г-н Митко Стайков Областен управител и Председател на Асоциацията по Вик Търговище .

На срещата присъстваха Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и г-жа Малина Крумова- заместник – министър на регионалното развитие и благоустройството, която ръководеше срещата. Основен акцент на форума бе представяне на възможностите за развитие на ВиК сектора през следващите години.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 05 ноември 2017 - 17:33:09
изглед за печат
Вълнуваща възcтaнoвĸa нa тpaдициoнния пpaзниĸ Toдopoвдeн ce пpoвeдe днес в c. Kpaлeвo, община Търговище.

Opгaнизaтopи нa cъбитиeтo ca Peгиoнaлнa библиoтeĸa “Πeтъp Cтъпoв" - Tъpгoвищe и Hapoднo читaлищe “Πpoбyдa 1928” в ceлoтo.

B богатата празнична пpoгpaмa бяха включени ĸyлинapнa излoжбa нa тpaдициoнни яcтия, изпълнeния нa тpaдициoнни пecни, ĸoнĸypc “Haй-дългa мoминcĸa ĸoca” и cъcтeзaниe c ĸoнe.

Областният управител Митко Стайков връчи награди на най- добрите от надбягванията с коне, а кмета на община Търговище- д-р Дарин Димитров, награди победителките от състезанието за най- дълга моминска коса . От сцената на читалището се чуха и традиционни песни за празника.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 05 ноември 2017 - 09:20:46
изглед за печат
За пореден път в село Славяново , община Попово се проведе празника на селото, който по традиция се организира в първата събота на месец ноември.

Специален гост на празника бе Областният управител Митко Стайков. Пред препълнената зала на читалище „Лоба Величкова“-1905 той поздрави г-н Васил Стоилов – кмет на с. Славяново, гостите, организаторите и участниците в празника.

"Радвам се ,че днес срещам толкова усмихнати очи. За мен е удоволствие да споделя с вас празника на село Славяново и да ви пожелая от все сърце силно да обичате родното си място и да вярвате в по- доброто му бъдеще“.

Той увери жителите на с.Славяново , че както до сега , така и занапред е готов да съдейства за реализиране на добри и полезни идеи за село Славяново.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 04 ноември 2017 - 19:07:12
изглед за печат
Днес, на Арахангелова задушница, Търговище отново почете паметта на загиналите офицери и войни по бойните полета на България.

В знак на поклонение и признателност към всички войни, загинали за вярата и освобождението на отечеството ни, г-н Стайков поднесе венец пред Войнишкия паметник в Търговище. Пред паметника представителите на държавната и местна власт, културните дейци и признателните жители на града запалиха свещ и сведоха глави пред паметта на героите.

Протойерей Анатоли Тодоров отслужи панихида за загиналите. Ученици от I СОУ „Св.Седмочисленици“ рецитираха силни и вълнуващи стихове в памет и възхвала на героите.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 79 [80] 81 ... 139 140 141

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище