Дата / Час


сряда 22 ноември 2017 - 17:55:35
изглед за печат
Днес от 10.00 часа в сградата на Общинска администрация Антоново по инициатива на директора на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – Търговище се проведе учение на тема „Действие на ЦСМП в състава на единната спасителна система при възникване на пожар в сградата на Общинска администрация - Антоново.

След приключване на учението в залата на Общинска администрация Антоново се проведе Щабна тренировка с членовете на щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия, на която участва и областния управител Митко Стайков.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 21 ноември 2017 - 17:20:38
изглед за печат
Днес в пресцентъра на Областна администрация се проведе заседание на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси (ОССЕИВ), ръководено от Главния секретар г-жа Тодорка Танева.Присъстваха представители на държавни институции, на общински администрации, на организации, работещи в сферата на интеграционната политика.

На заседанието, по първа точка от дневния ред,Маргарита Друмева – представител на РЗИ-Търговище запозна членовете на съвета с актуална информация, относно осигуряването на равенство в достъпа до качествени здравни услуги и превантивни програми за хората от етническите малцинства, в частност на ромите в област Търговище. Тя сподели, че сериозен проблем представлява здравната неосигуреност особено сред ромското население. Тъй като много роми не са здравноосигурени, те не могат да ползват здравни услуги, рядко прибягват до превантивна медицинска помощ и разчитат най-вече на спешната медицинска помощ. По данни на РЗОК-Търговище процентът на неосигурените лица в област Търговище продължава да се задържа висок – средно около 25%, като за 2015 г. те са 24.5%, за 2016 г.- 24.7%, а за 2017 г. – 27,5%.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 17 ноември 2017 - 11:54:14
изглед за печат
С решение на Общото събрание на Организацията на обединените нации от 26.10.2005 г. всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. През настоящата 2017 година този ден е 19 ноември.

Всяка година вследствие на пътнотранспортни произшествия загиват и биват наранявани и трайно осакатявани деца, младежи, зрели и възрастни хора. Те стават жертви на свои или чужди грешки, невнимание и нарушения, а мъката в семействата остава за цял живот.

На този ден отдаваме нашата почит към загиналите при пътни инциденти и изказваме съболезнования на близките им.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 17 ноември 2017 - 11:51:28
изглед за печат
На 16.11.2017 г. Областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков присъства на официалното откриване на изцяло обновения Детски отдел към Народно читалище „Светлина - 1927“ с.Давидово.

В него са разположени Библиотека на играчките и Кът за четене. Помещенията са ремонтирани и обзаведени със средства на Фондация за децата в риск по света. Те са пълни cъc cтимyлиpaщи paзвитиeтo oбpaзoвaтeлни игpaчĸи, ĸoитo aнгaжиpaт дeцaтa във въoбpaжaeмa игpa и ги yчaт нa цвeтoвe, пpocтpaнcтвeни възпpиятия, финa двигaтeлнa ĸoopдинaция и eзиĸoви yмeния.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 16 ноември 2017 - 15:29:06
изглед за печат
Днес, 16.11.2017г., Областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков се срещна с Веджибе Мечкарова – секретар и Зехлюна Льотина - преседател на Народно читалище „Съгласие- 1902“ с. Дългач, за да връчи дарение на CD-плейър за децата от детската градина в селото.

Инициативата е продиктувана от поредицата комуникационни събития под надслов „10 години в ЕС и нашите бъдещи приоритети“, осъществявана от Областна администрация – Търговище. На 31.10.2017г. децата от с. Дългач участваха в съпътстващата културна програма към събитието и днешното дарение е признание за техния талант и безспорен потенциал.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 16 ноември 2017 - 08:31:12
изглед за печат
Вчера, 15 ноември, областният управител Митко Стайков проведе работна среща с ръководството и служителите на ДГС "Омуртаг".

Г-н Стайков бе информиран за количествата налична дървесина и възможностите на стопанството за задоволяване на нуждите на местното население от дърва за огрев в навечерието на предстоящия зимен период.

По-късно през деня той посети сграда в Омуртаг, собственост на ОДБХ Търговище, където се извършват ремонтни дейности и проследи етапа на изпълнението им.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 14 ноември 2017 - 14:27:36
изглед за печат
Днес 14.11.2017 г. Областният управител г-н Митко Стайков се срещна с ръководството на Народно читалище „Иван Вазов-1908“ с. Здравец, за да връчи предметни награди на децата от читалището.

Инициативата е продиктувана от срещата, която се проведе на 31.10.2017 г. в с. Здравец,по повод поредицата комуникационни събития под надслов „10 години в ЕС и нашите бъдещи приоритети“, осъществявана от Областна администрация Търговище. По време на срещата читалищното ръководство заяви необходимост от осигуряване на игри и пособия за децата.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 77 [78] 79 ... 139 140 141

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище