Дата / Час


вторник 14 ноември 2017 - 07:43:50
изглед за печат
Варненското дружество по детска ендокринология ВАПЕД (www.vapesbg.org) провежда кампания за ранно откриване и навременно лечение на състояния, свързани с отклонения в растежа. Основната цел на кампанията е да се насочи общественото внимание към проблемите, свързани с растежа, значимостта на правилното и редовно измерване, откриване и консултиране на деца с проблемен растеж.

В Търговище през ноември месец се организира „Клиника на колела“. На 21 ноември от 9 до 16 часа в ДКЦ „Св. Иван Рилски“, ет.2(кабинет 18), детски ендокринолози ще правят оценка на растежа на децата. От 12 до 13 часа ще има беседа с родители относно ранното откриване на състояния, свързани с отклонения в растежа.
[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 12 ноември 2017 - 21:37:11
изглед за печат
Днес , 12 ноември 2017 г. Търговище отново бе домакин на състезание по планинско бягане „Мисионис Трейл“. Уникалната по рода си надпревара за нашия регион се провежда за втора поредна година в местността Парка, край Търговище като маршрутът на състезателите минава край разкопките на древния град Мисионис.

В състезанието, организирано от търговищкия клуб по ориентиране „Вариант 5“, участваха над 160 професионалисти и аматьори от цялата страна на възраст между 3 и 70 години .

Областния управител Митко Стайков лично награди най- добрите и им пожела успехи в бъдещите спортни състезания.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 10 ноември 2017 - 17:48:17
изглед за печат
В момента в администрацията се провежда обучение на екипа, който ще осъществява въвеждането на най-новата версия на СAF 2013. В него са включени служители от двете дирекции в администрацията. Обучението включва представяне на системата CAF 2013 и нейното прилагане от ръководството на организацията. Обясняват се ползите от внедряването, отделните роли в администрацията и способите на комуникация вътре и извън нея.

CAF е инструмент, който подпомага организациите от публичния сектор в Европа. Ефективното управление на администрацията налага ръководството да използва разнообразни управленски мерки и инструменти, за да отговори на предизвикателствата и непрекъснато нарастващите изисквания на гражданите. Основната цел на системата е повишаване качеството на административните услуги в общината, подобряване на взаимодействието със заинтересованите страни - граждани, фирми и организации, НПО и други, както и повишаване мотивацията на служителите за работа в нея. Стъпките към осъществяване на целите са свързани с няколко подхода, сред които са: ясна комуникационна стратегия, създаване на организация за самооценка, идентифициране на силните и слабите страни и тяхното подобрение на база анализ от самооценката. Резултат от всичко това ще бъде разработването и осъществяването на план за подобрение работата в администрацията и формиране на организационна култура.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 09 ноември 2017 - 17:02:53
изглед за печат
Днес Областния управител Митко Стайков награди с грамоти и ваучери класираните на призови места училища от област Търговище, включили се в инициативата - Европейски ден на спорта в училище.Областна администрация Търговище активно съдейства за нейното популяризиране и осъществяване.

Призовите места по общини се заемат, както следва:
1. ОБЩИНА ТЪРГОВИЩЕ – Второ СУ „Проф. Н. Маринов".
2. ОБЩИНА ПОПОВО – Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Зараево
3. ОБЩИНА ОМУРТАГ – ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ с. Врани кон
4. ОБЩИНА АНТОНОВО – СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Антоново
5. ОБЩИНА ОПАКА – ОУ „Васил Левски“ с. Крепча


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 09 ноември 2017 - 16:58:25
изглед за печат
Днес 9 ноември Областният управител Митко Стайков посети ОУ ”Акад. Даки Йорданов”- град Омуртаг , където връчи грамоти и материални награди на деца , участвали във волейболен турнир и лекоатлетически крос под надслов „10- години в ЕС”. Спорните мероприятия бяха проведени на 12.10.2017г. във физкултурния салон и на спортната площадка на училището, като част от комуникационната инициатива на Областна администрация, под надслов „10 години в ЕС и нашите бъдещи приоритети“.

По- късно през деня, г-н Стайков посети и СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в гр. Антоново, където отново отличи с грамоти и предметни награди учениците, взели участие в конкурса за рисунка и есе –на тема „10 години в ЕС и нашите бъдещи приоритети“.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 09 ноември 2017 - 15:51:42
изглед за печат
На 8 ноември заместник областния управител Стефан Иванов присъства на честването по повод 90-тата годишнина от Исторически музей гр.Попово . Множество историци, общественици, граждани, приятели на музея и дарители уважиха с присъствието си официалната церемония в залата на Дом на културата. Сред официалните гости на събитието беше и г-н Стефан Иванов – заместник областен управител, който поздрави присъстващите и връчи поздравителен адрес от името на Областния управител. Създаден през далечната 1927 г., по идея на Археологическото дружество в града, той близо век съхранява повече от 30 хил. движими културни ценности от региона. Мероприятията, посветени на 90-годишнината на Исторически музей Попово, завършиха с изложбата на Регионален исторически музей Перник „Светиня от Атон“, представяща експоната „Непрестолен кръст“. Това е дървен резбован кръст, представително произведение на църковната миниатюрна дърворезба. На него са изобразени 20 сцени, 12 от които пресъздават 12 Велики Господски празници.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 09 ноември 2017 - 15:48:35
изглед за печат
На 07 ноември заместник областния управител Стефан Иванов присъства на тържествата по повод 20 годишнината от създаването на Основно училище „Любен Каравелов” – гр. Попово. С множество инициативи своя патронен празник отбеляза Основно училище „Любен Каравелов“. Гост на събитието беше г-н Стефан Иванов , който връчи поздравителен адрес от името на Областния управител и поздрави учители и ученици. Празничният ден завърши с тържествен концерт, който се проведе в НЧ „Св. Св. Кирил и Методий”. Много родители, бивши възпитаници и преподаватели и приятели на училището изпълниха салона местното читалище.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 41,285714285714 [42,285714285714] 43,285714285714 ... 103 104 105

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище