Дата / Час


четвъртък 27 юли 2017 - 11:38:52
изглед за печат
Областният управител Митко Стайков участва в национална среща на партньорите на най-мащабната доброволческа инициатива у нас -„Да изчистим България заедно “, която се проведе на 26.07., сряда в столицата.

„През 2017 г. най-мащабната национална доброволческа инициатива – „Да изчистим България заедно”, ще обедини за седми път институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. Под егидата на bTV Media Group цяла България ще стане част от първото по рода си масово есенно почистване у нас, което ще се проведе на 16 септември. Изборът на есенна дата за провеждането на тазгодишната инициатива цели да посрещнем зимния сезон в чиста България и да възпрепятстваме негативното въздействие, което оказват върху околната среда, затрупаните под снега отпадъци“, посочват организаторите.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 25 юли 2017 - 12:46:58
изглед за печат
На специална церемония днес бе положено началото на реконструкцията на „пробива Катрафилов“.

На нея присъстваха народния представител от ГЕРБ Венка Стоянова, областният управител Митко Стайков, кметът Дарин Димитров, секретарят на Общината Христалина Халачева, председателят на общинския съвет Хатидже Алиева, общински съветници и служители на местната администрация.

По време на церемонията водосвет отслужи ставрофорен иконом Славчо Проданов.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 20 юли 2017 - 13:09:18
изглед за печат
Областният управител на Търговище участва заедно с всички областни управители и представители на институции в дискусионен форум на тема „Доброволните формирования-от цел към реалност“.

То се проведе в столицата и бе посветен на състоянието на доброволното движение в страната. Бяха обсъдени резултатите от прилагането на приетата стратегия за развитието на доброволните формирования в България.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви, че е изключително впечатлен, че в страната вече работят ефективно над 200 доброволни отряди. Той изрази надежда парламентът да приеме законопроект за доброволчеството, защото трябва да има правила.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 18 юли 2017 - 10:45:00
изглед за печат
Заместник областния управител Стефан Иванов присъства на ритуалът по поднасяне на венци и цветя в знак на признателност към живота и делото на Левски.

Заедно с него бяха и служители на Областната администрация.

Ритуалът започна в 9 часа пред барелефа на Левски на площад „Независимост“.

Литературна композиция „Нужен си ни днес, Апостоле“ изнесоха ученици от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ под ръководството на Здравка Радева.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 17 юли 2017 - 14:52:54
изглед за печат
Днес се проведе извънредно заседание на Общото събрание на Асоциация по ВиК-Търговище.

То бе председателствано от Областният управител Митко Стайков и в него присъстваха кметовете на общините-членове на Асоциацията инж.Ешреф Ешрефов-кмет на Община Омуртаг, Хайредин Мехмедов-кмет на Антоново, зам. Кмета на Търговище-инж.Митко Панайотов и управителят на ВиК-дружеството инж. Явор Миланов.

В дневния ред бяха включени следните точки:
1.Съгласуване на План за стопанисване, експлоатация и поддръжка на активите изготвен от „ВиК“ ООД град Търговище

2.Приемане на решение за препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията по ВиК за 2018 г. да бъде 15 хил.лв.

3. Разни.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 12 юли 2017 - 14:46:56
изглед за печат
Вилната зона на Търговище в близост до местността „Борово око“ е без поливна вода втори месец.

Хората се жалват, че нямат възможност да ползват вода за напояване и продукцията им ще загине.

Причината водата да не достига до поливните площи на хората е авариралата на две места водопреносна мрежа на опашката на язовир “Поляница” и на трасето през село Разбойна.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 10 юли 2017 - 21:06:10
изглед за печат
Днес Областният управител на Търговище Митко Стайков бе гост на тържествен прием във Варна послучай Националния празник на Франция.

Г-н Стайков присъства на събитието заедно с областните управители на Разград-Гюнай Хюсмен и на Варна-Стоян Пасев.

На приема г-н Стайков се срещна с Н. Пр. Ерик Льобедел.
[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 39,285714285714 [40,285714285714] 41,285714285714 ... 85 86 87

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище