Дата / Час


събота 16 септември 2017 - 17:20:02
изглед за печат
Днес село Горно Новково е домакин на Националния събор за автентичен фолклор "И си носим песента" . Той бе открит от Областният управител на Търговище Митко Стайков. По традиция форумът събира бългтаро-мохамедани от Северна България и други краища на страната, преселници от Родопите.

Съборът се организира ежегодно от община Омуртаг и читалище "Нова светлина-1956", с. Г.Новково.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 16 септември 2017 - 12:14:55
изглед за печат
Областният управител Митко Стайков и служителите в Областна администрация-Търговище се включиха активно в акцията по почистване .

За целта екипът избра най-любимото място за почивка на търговищенци -паркът "Борово око".
С общи усилия бяха събрани над 10 чувала с боклук, а участниците в почистването останаха доволни от свършената работа.

Както всяка година Областната администрация е партньор на БТВ в инициативата по почистване в страната, а към нея се присъединиха всички пет Общини в област Търговище.

Тази година кампанията за почистване на България има спортна концепция, като чистенето е във вид на отборна игра и състезание между отделните български региони.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 15 септември 2017 - 14:35:20
изглед за печат
Областният управител на Търговище Митко Стайков откри новата учебна година в ІІСУ "Проф.Никола Маринов" в областния град.

Г-н Стайков поздрави първокласниците като им пожела да тръгнат смело по пътя на знанието.

На по-големите ученици областният управител припомни, че " бъдещето е на знаещите и на можещите", а на учителите-спорна учебна година.

По-късно г-н Стайков поздрави учениците и учителите в ОУ "Васил Левски" и малчуганите в ДГ "Зарайск" в село Славяново, община Попово.

Той изпълни поетия ангажимент към тях и им подари касетофон, който да ползват през новата учебна година.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 13 септември 2017 - 12:26:37
изглед за печат
На 16 септември т.г. е поредната екокампания „Да изчистим България“, за която с подкрепата на Министерство на околната среда и водите, както и на частни дарители са осигурени материални ресурси за обезпечаване на акции за почистване на замърсени места в страната.

В област Търговище по общини също се прави организация с координацията на Областна администрация. Разпределението и доставките на ръкавици и чували се извършва отново с помощта на Асоциация на еколозите от общините в България, както и с любезното безвъзмездно съдействие на куриерските фирми DHL Експрес България и Rapido с доставки до всички 265 общини в страна.

Ваучери за гориво за подпомогне на общините в усилията им за навременно транспортиране на събраните отпадъци са предоставени от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда при МОСВ.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 12 септември 2017 - 14:03:01
изглед за печат
Областният управител на Търговище Митко Стайков ръководи заседанието на Постоянната областна епизоотична комисия днес. На него бяха обсъдени разпоредени от Българската агенция за безопасност на храните проверки на пазарите за животни.

Представители на ОДБХ-Търговище, РЗИ-Търговище, ОДМВР-Търговище, РДПБЗН-Търговище и общината участваха в заседанието.

По точка първа от дневния ред директорът на ОДБХ д-р Анелия Цонева запозна присъстващите със Заповед №РД11-1830/04.09.2017 г. на Изпълнителния директор на БАБХ д-р Дамян Илиев във връзка с изисквания към регламентирани пазари за животни; хуманно отношение към животните на пазарите; организация на проверки на всички регламентирани и нерегламентирани пазари, съвместно с общините и представители на МВР.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 12 септември 2017 - 12:37:07
изглед за печат
Областна администрация – Търговище стартира нова инициатива „В помощ на бизнеса“.

Ежемесечно на сайта на администрацията ще се публикува актуална информация за възможностите за наемане на безработни лица по програми и мерки финансирани от държавата.

Информацията за м. септември можете да намерите ТУК

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Не бе съгласуван и коригирания план за стопанисване, поддържане и експлоатация на активите, изготвен от ВиК-оператора.

понеделник 11 септември 2017 - 17:08:31
изглед за печат
На извънредно Общо събрание Асоциацията по ВиК в област Търговище не се съгласува Бизнес плана за развитие на дейността на „ВиК –Търговище “ ООД за регулаторен период 2017-2021 г.

Това стана, след като Община Търговище гласува с 43, 59% „против„ . Предложението за решение не се прие, впредвид липсата на три-четвърти от гласовете на присъстващите.

„За“ в подкрепа на Бизнес плана гласуваха общините Омуртаг и Антоново.

Не бе приет и коригирания план за стопанисване, поддържане и експлоатация на активите, изготвен от ВиК-оператора.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 33,428571428571 [34,428571428571] 35,428571428571 ... 85 86 87

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище