Дата / Час


неделя 20 август 2017 - 08:15:05
изглед за печат
Областният управител на Търговище Митко Стайков взе участие в десетото издание на Фестивала на фолклорната носия в Жервна.

Той се съобрази с традицицята и изискването на организаторите и бе облечен също в народна носия.

По време на Фестивала Стайков се срещна и разговаря със зам.председателя на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов. Той е един от традиционните гости на събитието и е част от него за девета поредна година.

„Фестивал, като този в Жеравна е единственият начин да запазим българщината и традициите ни", каза Цветанов .

На официалното откриване на празника, който ще продължи до 20 август, присъстваха вицепремиерът Валери Симеонов, Областния управител на Област Сливен Чавдар Божурски, Кмета на Сливен Стефан Радев, Кмета на Котел Коста Каранашев и други гости.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
„Това е неглижиране на проблема и безотговорно поведение“, коментира областният управител Митко Стайков

петък 18 август 2017 - 12:52:57
изглед за печат
„Факта, че кмета и голяма част от общинските съветници не са тук показва неглижиране на проблема и безотговорно поведение“, коментира на извънредното заседание на общинския съвет в Попово днес областният управител Митко Стайков.

То бе свикано от 11 общински съветници, с една единствена точка в дневния ред- „Присъединяване на Община Попово към обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ООД гр. Търговище“.

„Това е много важна точка, касаеща развитието на община Попово във връзка с водоснабдяването и бъдещите проекти, които трябва да се осъществят на територията на общината“, коментира Областният управител Митко Стайков.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 15 август 2017 - 12:43:14
изглед за печат
Отделението по хемодиализа в МБАЛ-Търговище се нуждае от ново оборудване, стана ясно от работната среща между областният управител Митко Стайков и управителят на областната болница д-р Иван Светулков.

Поради големият брой на пациенти отделението по хемодиализа има нужда от пет нови апарата , както и от високопроходим пътнически микробус за нуждите на болните от отдалечените и труднодостъпни населени места, посочи д-р Светулков.

В момента в отделението работят 17 апарата, а хората на хемодиализа са 78.

На месец се извършват до хиляда диализи.

Областният управител обеща съдействие за решаване на проблема.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 11 август 2017 - 18:57:43
изглед за печат
Днес Митко Стайков бе на среща в село Славяново, община Попово по покана на кмета Васил Стоилов и граждански съвет от селото.

Причините са свързани с недоволството срещу директора на ОУ „Васил Левски“ -Димитър Антонов, инициираната подписка срещу него и възникналото напрежение .[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 08 август 2017 - 16:09:12
изглед за печат
Митко Стайков се срещна с работниците и ръководството на шивашкото предприятие „Надя дизайн“ ЕООД в град Попово.

Фирмата шие и изнася дрехи зад граница.

Областният управител се запозна с технологичния процес и с основните проблеми в бранша.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 08 август 2017 - 15:35:06
изглед за печат
Днес Митко Стайков бе на обиколка в селата на община Опака.

Той се срещна с жителите на с.Крепча и с.Голямо Градище , които го запознаха с наболелите проблеми по селата . В Голямо Градище г-н Стайков проведе среща и с кмета Мехмед Мурадов .

По-късно областният управител се срещна и разговаря с кмета на община Опака Лютфи Реянов, като обсъди споделените проблеми на хората от селата и предложи помощта си за разрешаването им .


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 07 август 2017 - 20:05:03
изглед за печат
Работната среща бе открита от Областния управител Митко Стайков и водена от главния секретар на Администрацията г-жа Тодорка Танева.

На срещата, на която присъстваха представителите на институции и общини на територията на областта, г-жа Танева подчерта, че всички административни органи трябва да извършат детайлен преглед на предоставяните от тях услуги и регулаторни режими и да идентифицират възможности за намаляване на административната и регулаторна тежест.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 32,571428571429 [33,571428571429] 34,571428571429 ... 81 82 83

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище