Дата / Час


четвъртък 21 декември 2017 - 20:15:54
изглед за печат
Коледари от читалището в село Здравец гостуваха в Областна администрация – Търговище.
Младежите поздравиха с коледарски песни Областният управител и служителите на областна администрация - Търговище, като им пожелаха здраве, успех и берекет през новата 2018 година!
От своя страна г-н Митко Стайков и служителите благодариха за празничните поздрави и спазиха традицията, като ги дари със специално подготвени сладкиши.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 21 декември 2017 - 20:08:53
изглед за печат
Областния управител г-н Митко Стайков заедно с Гюнай Хюсмен – Областен управител на област Разград участваха в заседание на Общински съвет – Разград, като направиха изказване по първа точка от дневния ред, свързана с начина, по който трябва да гласува представителят на община Разград кметът д-р Валентин Василев на извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от Водоснабдяване-Дунав ЕООД - Разград.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 21 декември 2017 - 19:59:51
изглед за печат
Днес, 21.12.17 г. областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков проведе среща с капитан Грегъри Ромеро – главен офицер на Американската армия и сержант Никълъс Фриш от екип „Граждански дейности 0732“ към полигон Ново село. Срещата беше опознавателна,с цел комуникация и съвместни дейности.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 20 декември 2017 - 19:31:54
изглед за печат
Днес областният управител г-н Митко Стайков и кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров уважиха поканата на пенсионерите от Община Търговище и бяха гости на тяхното новогодишно тържество.
Управниците ги поздравиха и пожелаха здраве, късмет и много топли и споделени мигове на всички през новата 2018 г.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 19 декември 2017 - 22:11:28
изглед за печат
Днес, 19.12.2017г. по покана на областния управител г-н Митко Стайков на посещение в Търговище беше министърът на икономиката г-н Емил Караниколов. На работна среща с представители на бизнеса и местната администрация, министър Караниколов посочи, че проблемите в област Търговище са идентични с тези в цялата страна – липсата на работна ръка и административната тежест, която спъва инвеститорите.

Представителите на местния бизнес в област Търговище също споделиха проблемите си, особено по отношение на липсата на кадри. В тази връзка министър Караниколов посочи, че се работи в две направления – „внос“ на работна сила, например цели семейства от българската общност в Украйна, както и предоставяне на финансови средства директно на фирмите, които те да използват за обучение на необходимите им кадри.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 15 декември 2017 - 10:47:40
изглед за печат
Областна администрация – Търговище стартира инициатива за проучване потребностите на бизнеса в област Търговище от кадри. За целта, с подкрепата на Търговско-промишлена палата – Търговище, е разработена онлайн анкета, която ще бъде разпространена сред работодателите с молба за обратна връзка до средата на м. януари 2018г.

Проблемът с липсата на кадри и връзката между професионалното образование и бизнеса се задълбочава в цялата страна и това налага предприемането на бързи и адекватни мерки.

В началото на 2018 година обобщените резултати от анкетата ще бъдат публично оповестени и предоставени на съответните държавни органи.

Анкетата можете да попълните тук.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 13 декември 2017 - 17:37:57
изглед за печат
Днес областният управител Митко Стайков бе гост на предколедното тържество на възрастните хора от пенсионерски клуб „Люляк“ – с.Лиляк. Заедно с кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров се насладиха на празничната програма изнесена от тях и вкусиха от коледната баница. Господин Стайков също ги поздрави и пожела много здраве, бодър дух и весело посрещане на предстоящите коледни и новогодишни празници.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 67 68 69

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище