Дата / Час


понеделник 31 юли 2017 - 15:12:27
изглед за печат
Днес в Пресцентъра на Областната администрация се проведе заседание на Постоянната работна група във връзка с постъпили от общините искания за възстановяване след бедствия и аварии.

Заседанието бе председателствано от Областния управител Митко Стойков и на него присъстваха експерти от Администрацията, на РД ПБЗН и на „Напоителни системи“ ЕАД-клон Долни Дунав.

Членове на работната група ще направят оглед на предложените за възстановяване обекти и в края на днешния ден ще излязат със становище, кои от тях да бъдат предложени на Междуведомствената комисия към МС.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 28 юли 2017 - 11:40:15
изглед за печат
Областният управител се срещна тази сутрин с представители на хора от третата възраст. Срещата се състоя по тяхно желание, след като вчера група от 40 пенсионери настояха Митко Стайков да изслуша исканията им.

Преизчисляване на пенсиите, по-достоен живот на хората от третата възраст и приемане на Закон за възрастните хора, поискаха те.

Г-н Стайков ги увери, че ще съдейства и работи за решаване на техните проблеми от местно и национално значение.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 27 юли 2017 - 16:30:13
изглед за печат
Методически документ в помощ на областните управители ще подпомага контролната им дейност по отношение на законосъобразността на актовете на общинските съвети като част от мерките за подобряване и оптимизиране на услугите за гражданите и бизнеса. Решението беше взето на работна среща, инициирана от вицепремиера и председател на Съвета за административна реформа Томислав Дончев, с представители на областните администрации, Националното сдружение на общините и Върховната административна прокуратура.

Методологията, базирана на анализ на прокуратурата за депозираните протести срещу общински наредби и норми, ще бъде изготвена от администрацията на Министерския съвет в продължение на усилията на правителството за намаляване на административната тежест. В допълнение предстои Съветът за административна реформа да одобри модел за стандартизиране и унифициране на предоставяните от областните администрации услуги чрез уеднаквяване на наименования на услуги и документи, на процедури, образци и срокове за извършване на услугите.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 27 юли 2017 - 12:53:37
изглед за печат
Група от около 40 протестиращи поискаха днес среща с областният управител Митко Стайков .

С възрастните хора пред сградата на Администрацията се срещна неговият заместник Стефан Иванов, който изслуша исканията им за по-високи доходи и преизчисляване на пенсиите .

От своя страна те подчертаха, че подкрепят протестите от последните дни в столицата.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 27 юли 2017 - 11:38:52
изглед за печат
Областният управител Митко Стайков участва в национална среща на партньорите на най-мащабната доброволческа инициатива у нас -„Да изчистим България заедно “, която се проведе на 26.07., сряда в столицата.

„През 2017 г. най-мащабната национална доброволческа инициатива – „Да изчистим България заедно”, ще обедини за седми път институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. Под егидата на bTV Media Group цяла България ще стане част от първото по рода си масово есенно почистване у нас, което ще се проведе на 16 септември. Изборът на есенна дата за провеждането на тазгодишната инициатива цели да посрещнем зимния сезон в чиста България и да възпрепятстваме негативното въздействие, което оказват върху околната среда, затрупаните под снега отпадъци“, посочват организаторите.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 25 юли 2017 - 12:46:58
изглед за печат
На специална церемония днес бе положено началото на реконструкцията на „пробива Катрафилов“.

На нея присъстваха народния представител от ГЕРБ Венка Стоянова, областният управител Митко Стайков, кметът Дарин Димитров, секретарят на Общината Христалина Халачева, председателят на общинския съвет Хатидже Алиева, общински съветници и служители на местната администрация.

По време на церемонията водосвет отслужи ставрофорен иконом Славчо Проданов.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 56 57 58

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище