Дата / Час


вторник 12 ноември 2019 - 14:53:55
изглед за печат
Днес, 12.11.2019 г., в Областна администрация Търговище се проведе второто редовно заседание на Областния съвет по условия на труд, председателствано от заместник областния управител г-н Панайот Димитров. На заседанието беше представен отчет за дейността на Дирекция “Инспекция по труда”–Търговище за деветмесечието на 2019 г.
Директорът г-жа Галя Градинарова отчете, че в хода на извършените през деветмесечието 450 проверки на предприятия от всички икономически дейности са констатирани 3078 нарушения, като по Закона за безопасни условия на труд са 917, а останалите са в областта на трудовите правоотношения. Предоставени са 4305 образци на еднодневни трудови договора. Извършени са 126 проверки, касаещи вече дадени предписания От общо 3010 ПАМ /принудителна административна мярка/ с изтекъл срок за изпълнение са проверени 1635 ПАМ, което е 54,3%.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 11 ноември 2019 - 20:51:26
изглед за печат
Днес, 11.11.2019 г., заместник областният управител на Търговище г-н Панайот Димитров и ръководният екип на Областната администрация посрещнаха ученици от II СУ „Никола Маринов“ – гр. Търговище. Това се случи в рамките на ежегодната инициатива на Джуниър Ачийвмънт „Мениджър за един ден”. Целта на инициативата е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години, запознавайки ги с реалната работа в компании и организаци от цялата страна в рамките на един ден.
Наталия Серафимова и Денислава Неделчева от II СУ „Никола Маринов“ – гр. Търговище бяха избрани за позициите съответно на Областен управител и Заместник областен управител на област Търговище . Учениците се запознаха с правомощията на губернатора и неговия заместник, както и с дейността на главния секретар и на двете дирекции в администрацията – „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността” и „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост”.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 11 ноември 2019 - 17:26:02
изглед за печат
Днес, 11.11.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков присъства на медицински съвет в МБАЛ – Търговище. Поводът бе нараснало напрежение сред медицински специалисти. Става дума за подадени заявления за напускане на работните места от трима лекари-анестезиолози.
Към днешна дата в ОАРИЛ работят общо шестима специалисти. Като те трябва да бъдат на сменен режим в отделението и да покриват нуждите от анестезиолози в различните други отделения на МБАЛ – Търговище, заявиха засегнати лекари. Те отчетоха, че поради недостатъчния брой специалисти им се налага да полагат повече нощни дежурства и извънредни смени.
Основната причина за подаване заявленията за напускане медиците определиха ниското заплащане на труда им.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 11 ноември 2019 - 16:20:35
изглед за печат
Днес, 11.11.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков присъства на Х редовна отчетно-изборна конференция на Регионален синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” – Търговище. Сред гостите на форума бяха още д-р Юлиян Петров – председател на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа”, г-жа Елка Станчева – началник на РУО – Търговище, представители на работодателските организации, учители и др.
„Убеден съм, че диалогът, който поддържаме, ще продължи със същата енергия, добронамереност и ползотворност” – заяви областният управител. Той отбеляза, че темата за образованието е основен приоритет за правителството и това се доказва на практика. „Диалогът с образователните структури на територията на област Търговище протича в добър синхрон” – каза г-н Стайков и подчерта добрите съвместни инициативи между синдикалните организации и училищата в региона. Като препоръка към синдикалистите той отправи призива да се работи в по-тясна връзка с родителите на подрастващите, за да имаме по-добре подготвени деца, а от там и по-добре квалифицирани кадри за бизнеса.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 09 ноември 2019 - 13:23:02
изглед за печат
Днес, 09.11.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков поздрави участниците в VIII Национален фолклорен фестивал на любителските клубове по танци „Джумалийско надиграване“ - Търговище. Сред гостите на форума бе и заместник-кметът на община Търговище г-н Валентин Велчев.
Г-н Стайков приветства танцьорите с „Добре дошли“ и заяви, че днес в Търговище е празник на българщината. „Щастлив съм да бъда сред Вас, да се насладя на пъстротата, с която обагрихте Търговище. Толкова цвят и стил в народните носии има само в България и това ни прави уникални“ – заяви в обръщението си към участниците областният управител.
Впечатлен от красотата на българските народни танци, г-н Митко Стайков пое ангажимент да съдейства за популяризиране на фестивала и на международно равнище.
Националният форум „Джумалийско надиграване“ се провежда всяка година в Търговище, като събира множество самодейни състави от цялата страна. В тазгодишното осмо издание на фестивала участваха любителски танцови състави от областите Търговище, Варна, Добрич, Бургас, Шумен и др.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 08 ноември 2019 - 18:06:09
изглед за печат
Днес, 08.11.2019 г., се проведе заседание на Областната епизоотична комисия в област Търговище. Заседанието се ръководи от г-н Панайот Димитров – заместник областен управител на област Търговище. Заседанието се свика във връзка със Заповед №РД 11-2198/06.11.2019 г. на Изпълнителния директор на БАБХ, с която са обявени първично възникнали случаи на болестта Африканска чума по свинете при диви свине в землищата на кв. Сеячи, град Попово и с. Горско Абланово, общ. Опака.
Целта на срещата беше набелязване на спешни мерки за недопускане проникването и разпространението на заболяването на територията на област Търговище, а именно: биосигурност на всички свиневъдни обекти, биосигурност по време на лов, опазване и защита на горските територии и дивеча.
Със Заповеди №РД05-184/07.11.2019 г. и №РД05-185/07.11.2019 г. на Директора на “Регионална дирекция по горите” – Шумен са определени инфектираните зони, в които се забранява достъпа на всички лица, нямащи отношение към претърсването и прилагането на мерките за предотвратяване и ликвидиране на болестта АЧС и мерките за биосигурност.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 08 ноември 2019 - 17:49:46
изглед за печат
Днес, 08.11.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков откри тържествената сесия по конструиране на Общински съвет – Търговище (2019 – 2023 г).
„За мен е чест и удоволствие да бъда тук и да поздравя всички Вас, уважаеми д-р Дарин Димитров – кмет на община Търговище, уважаеми общински съветници, кметове на кметства и кметски наместници” – приветства присъстващите областният управител и от трибуната в зала „Христо Самсаров” се обърна към всички жители на община Търговище с думи на благодарност за активността, подкрепата и активното им участие по време на изборния процес.
„Изборите отминаха и вече ни предстои работа. В тази връзка най-силното ми желание е да загърбим политическите пристрастия и да работим ръка за ръка за благото и за развитието на община Търговище. Нека заедно вървим напред и заедно да създаваме добри неща в града и за жителите на общината” – заяви в обръщението си г-н Стайков.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 141 142 143

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище